middagstips, pastagratäng!

2009-09-02 | 22:13:04 | Allmänt


Puuuh vad jag är mätt i magen nu, jag lagade monstergod pastagratäng till middag. Så himla gott och det är så himla enkelt att göra, tänkte ta och dela med mig av detta receptet till er andra med.

Du behöver; Tagliatelle (eller vanlig bredpasta, jag andvänder mig iaf av tagliatelle tycker det är godast.), broccoli, rökt skinka, riven ost och ostsås. Kelda simply cheese är ett tips om man inte ohrkar göra egen ostsås alla gånger.

Såhär gör du; sätt ugnen på 225grader, Ta fram en ugnssäkerform, dela broccolin till mindre buketter, koka broccolin och pastan. Skär skinkan i midre strimlor. Häll av vattnet på pastan och broccolin, lägg det i formen, blanda ner skinka och ostsås och krydda, svartpeppar, vitpeppar, salt, rör om ordentligt så det blandar sig och strö sedan på den rivna osten och in i ugnen i ca. 15 min. Servera gärna med lite grönsaker! (:


 
Sitter och kollar på Efterlyst och mummsar vindruvor för tillfället, men det är snart slut. Fårse om det går något vettigt på tvn efter det eller om det kanske blir en film innan sängen kallar. Så himla segt att gå hemma på dagarna och jag längtar verkligen tills jag börjar jobba nu på måndag hoppas att jag får en hel del tider direkt så jag slipper klättra på väggarna medans hjärtat är på jobbet. Idag har jag visserligen träffat pappa en sväng, handlat mat och lite sådär och imorgon har jag planer på att träffa lilla syster en sväng och poff så snart är det helg vilket är efterlängtat även fast det inte är något speciellt inbokat. Nej nu ska jag koncentrera mig på tvn igen.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback